harskouf
Διακεκριμένο Μέλος
Ιδιότητα: Κάτοχος
Μοντέλο: J11A
Κινητήρας: Πετρέλαιο 1,5 dci
Μετάδοση: Manual
Εκπομπές ρύπων: Euro 6
Επίπεδο Εξοπλισμού: Acenta Premium
Χρώμα: Λευκό
Κίνηση: 4Χ2
Κάτοχος από: Νοέμβριος 2016
|
Post by harskouf on Jan 16, 2019 21:33:49 GMT 2
Να γράψω και τα δικά μου: 1. Με το που το πήρα, καμπνός απο καυσαέρια έμπαινε στην καμπίνα απο τον εξαερισμό κάθε φορά που τον άνοιγα (στο service βρήκαν ότι από το εργοστάσιο είχαν ξεχάσει να σφίξουν μια ένωση στην εξάτμιση) 2. Τα φτερά με το καπώ δεν ήταν ευθυγραμμισμένα...γνωστό πρόβλημα (τα ευθυγράμμισα όσο μπορούσα μόνος μου) 3. Καταγραφή πολλών σφαλμάτων στο διαγνωστικό (αλλάχθηκε η μπαταρία) 3. Τα εσωτερικά φώτα και το connect...χαμηλώνουν όποτε θέλουν τη φωτεινότητα τους και όχι ανάλογα με τον αισθητήρα φώτων (από το συνεργείο ξέρουν για το bug αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα μάλιστα το θεωρούν φυσιολογική λειτουργία). 4. Τριγμούς στη δεξια πλευρά σε διάφορα σημεία (κάποια τα έχω αντιμετωπίσει με τσοχάκια κάποιοι άλλοι τριγμοί παραμένουν). 5. Το αυτοκίνητο από την παραλαβή είχε... στραβά τοποθετημένο το ταμπλό στην πλευρά του συνοδηγού (το ταμπλό είναι εμφανώς πιο χαμηλά τοποθετημένο και στραβά με αποτέλεσμα να υπάρχει κενό ανάμεσα σε αυτό και την κολώνα του συνοδηγού). Δεν έχει λυθεί πλήρως 6. Φρένα...ο γνωστός θόρυβος κλακ κλακ. Αλλάχτηκαν τα πίσω τακάκια...συνεχίζει ο θόρυβος μετά απο 2-3 ημέρες 7. Χάλασε το πάνω μέρος του λεβιέ των ταχυτήτων σε σημείο που δεν το ακουμπά το χέρι...Γνωστό πρόβλημα (φεύγει το ασημι χρώμα). Το άλλαξαν εντός εγγύησης 8. Αισθητήρας μείγματος. Αλλάχθηκε εντός εγγύησης9. Εξάτμιση (πρόβλημα στο σπαστό της σημείο). Αλλάχθηκε εντός εγγύησης10. Έχει εμφανιστεί ένας θόρυβος όταν ξεκινάω ή φρενάρω το αυτοκίνητο. Σαν να χτυπάει μέταλλο. Βάση μηχανής. Θα αλλαχθεί εντός εγγύησης
11. Όταν είναι κρύο το αυτοκίνητο και ξεκινάω ακούγεται ένας δυνατός μεταλλικός θόρυβος και το αυτοκίνητο ψιλορετάρει. Μετά στρώνει. Δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση. Ελπίζω να είναι θέμα του αισθητήρα που περιμένω
Update με κόκκινο....πρόβλημα στη βάση μηχανής! Update...
Στη δεξιά πλευρά ακούγεται ένας μεταλλικός τριγμός όταν ξεκινάω το αυτοκίνητο από στάση. Επιπλέον όταν αφήνω το γκάζι και το αυτοκίνητο κινείται με το φρένο της μηχανής ακούγεται ένας δυνατός μεταλλικός συντονισμός. Γενικά κάνει σαν διαλυμένο απο κάτω. Απο το συνεργείο έχουν αλλαχτεί βάση μηχανής (όπως ανέφερα πιο πάνω), ζαμφόρ και top mount (δεξί). Το πρόβλημα συνεχίζεται και δεν μπορούν να βρουν τι φταίει. Επόμενη λύση όπως μου πρότειναν απο το εξουσιοδοτημένο είναι να το πάω στην Κεντρική αντιπροσωπεία για να συνεχίσουν τις δοκιμές, μιας και εκεί είναι πιο εύκολο να βάλουν ανταλλακτικά. Έκλεισα ραντεβου στο Θεοχαράκη τη Δευτέρα. Να δούμε τι θα πουν...
|
|
eltso
QQ Master
Κινητήρας: Πετρέλαιο 1,6
Επίπεδο Εξοπλισμού: Acenta Connect
Χρώμα: White 326
Κίνηση: 4Χ4
Κάτοχος από: 14-1-2016
|
Post by eltso on Jan 26, 2019 16:08:42 GMT 2
Κοινώς..... ψωνίσαμε από σβέρκο...
|
|
harskouf
Διακεκριμένο Μέλος
|
Post by harskouf on Jan 30, 2019 16:56:01 GMT 2
Κοινώς..... ψωνίσαμε από σβέρκο... Ο Θεοχαράκης έχει μιαμιση βδομάδα το αμάξι στο συνεργείο! Ακούνε το θόρυβο (τον εντοπίζουν και με ειδικά ακουστικά), τον αναπαράγουν, έχουν αλλάξει διάφορα (βάσεις μηχανής όλες) αλλά δεν μπορούν να βρουν τι φταίει. Ούτε γνωρίζουν αν είναι επικίνδυνο. Πλέον δεν ξέρω τι να κάνω με αυτό το αυτοκίνητο
|
|
gforgeorge
QQ Owner
Κινητήρας: Πετρέλαιο 1,6 dci
Επίπεδο Εξοπλισμού: N-Connecta
Χρώμα: Μαυρο
Κάτοχος από: 10/2017
|
Post by gforgeorge on Feb 8, 2019 14:34:26 GMT 2
J11A 4x4 17 23.000χλμ 1. Εντονη οσμη μηχανης μεσα στη καμπινα με το κλιματισμο. Θεοχαρακης στο service 8/18 ψιλοδιορθωθηκε τωρα παλι τα ιδια. 2. Τριγμοι σε μικρολακουβες μεσα απτο ταμπλω κεντρο σχεδον 3.τριξιμο απο τακακια με φρενο ελαφρα αφημενο για να βηματισει το αμαξι. 4.Απο καινουργιο σχεδον πεφτωντας σε μια λακουβα ακουω ενα ξερο εντονο γκαπ λες κ τερματιζει το αμορτισερ. 5.Και τελος οταν ξεκιναω απο σταση με περιορισμενη προσφυση π.χ λιγο νερο μεχρι να πατησει σωστα το βημα του λαστιχου περα απο χοροπηδητο του οχηματος κανει κι ενα πολυ εντονο τακ τακ τακ απτην αναρτηση μαλλον που δεν ξερω ποσο φυσιολογικο ειναι. Ουτως η αλλως όπόύ ναναι θα παω Θεοχαρακη γιατι το θεμα με το κλιματισμο ειναι σοβαρο .Βαζω παιδι στο αμαξι.Αν εχετε καποιον εκει που θα μπορουσα να του μιλησω εκ μερους του φορουμ μου λετε .
|
|
harskouf
Διακεκριμένο Μέλος
|
Post by harskouf on Feb 8, 2019 16:25:19 GMT 2
J11A 4x4 17 23.000χλμ 1. Εντονη οσμη μηχανης μεσα στη καμπινα με το κλιματισμο. Θεοχαρακης στο service 8/18 ψιλοδιορθωθηκε τωρα παλι τα ιδια. 2. Τριγμοι σε μικρολακουβες μεσα απτο ταμπλω κεντρο σχεδον 3.τριξιμο απο τακακια με φρενο ελαφρα αφημενο για να βηματισει το αμαξι. 4.Απο καινουργιο σχεδον πεφτωντας σε μια λακουβα ακουω ενα ξερο εντονο γκαπ λες κ τερματιζει το αμορτισερ. 5.Και τελος οταν ξεκιναω απο σταση με περιορισμενη προσφυση π.χ λιγο νερο μεχρι να πατησει σωστα το βημα του λαστιχου περα απο χοροπηδητο του οχηματος κανει κι ενα πολυ εντονο τακ τακ τακ απτην αναρτηση μαλλον που δεν ξερω ποσο φυσιολογικο ειναι. Ουτως η αλλως όπόύ ναναι θα παω Θεοχαρακη γιατι το θεμα με το κλιματισμο ειναι σοβαρο .Βαζω παιδι στο αμαξι.Αν εχετε καποιον εκει που θα μπορουσα να του μιλησω εκ μερους του φορουμ μου λετε . Για το 1. μυρίζει σαν καυσαέριο; Εμένα μύριζε. Είχαν ξεχάσει να σφίξουν ένα σύνδεσμο της εξάτμισης ψηλά στη μηχανή. Να το κοιτάξεις γιατί αν είναι αυτό, βγάζει καυσαέριο πριν το DPF Αν ανοίξεις το καπό, μυρίζει το ίδιο η μηχανή;
|
|
gforgeorge
QQ Owner
|
Post by gforgeorge on Feb 8, 2019 22:26:49 GMT 2
J11A 4x4 17 23.000χλμ 1. Εντονη οσμη μηχανης μεσα στη καμπινα με το κλιματισμο. Θεοχαρακης στο service 8/18 ψιλοδιορθωθηκε τωρα παλι τα ιδια. 2. Τριγμοι σε μικρολακουβες μεσα απτο ταμπλω κεντρο σχεδον 3.τριξιμο απο τακακια με φρενο ελαφρα αφημενο για να βηματισει το αμαξι. 4.Απο καινουργιο σχεδον πεφτωντας σε μια λακουβα ακουω ενα ξερο εντονο γκαπ λες κ τερματιζει το αμορτισερ. 5.Και τελος οταν ξεκιναω απο σταση με περιορισμενη προσφυση π.χ λιγο νερο μεχρι να πατησει σωστα το βημα του λαστιχου περα απο χοροπηδητο του οχηματος κανει κι ενα πολυ εντονο τακ τακ τακ απτην αναρτηση μαλλον που δεν ξερω ποσο φυσιολογικο ειναι. Ουτως η αλλως όπόύ ναναι θα παω Θεοχαρακη γιατι το θεμα με το κλιματισμο ειναι σοβαρο .Βαζω παιδι στο αμαξι.Αν εχετε καποιον εκει που θα μπορουσα να του μιλησω εκ μερους του φορουμ μου λετε . Για το 1. μυρίζει σαν καυσαέριο; Εμένα μύριζε. Είχαν ξεχάσει να σφίξουν ένα σύνδεσμο της εξάτμισης ψηλά στη μηχανή. Να το κοιτάξεις γιατί αν είναι αυτό, βγάζει καυσαέριο πριν το DPF Αν ανοίξεις το καπό, μυρίζει το ίδιο η μηχανή;
Δεν εχω τσεκαρει τη μηχανη εκινη τη στιγμη να δω πως μυριζει θα το κανω ομως .
|
|
ellanios21
Μέλος ΔΟ
Κινητήρας: Βενζίνη 1,2
Χρώμα: GREY
Κάτοχος από: 1/2016
|
Post by ellanios21 on Feb 27, 2019 16:08:43 GMT 2
Με αφορμή τη συμπλήρωση 3 ετών με τ'αμάξι κάνω κι εγώ έναν απολογισμό.
1) Εντός εγγύησης αλλάχθηκαν. Μπαταρία, πίσω τακάκια, αριστερό αμορτισεράκι πορτ-μπαγκαζ, αισθητήρας φώτων, ρουλεμαν αμορτισερ και top mount.
2) Πολλές ακόμα επισκέψεις στα συνεργεία για επίλυση κάποιων απ'τα ποιοτικά καραγκιοζιλίκια του αυτοκινήτου. Απ'το καπό που ταλαντωνόταν σε ταχύτητες πάνω απο 110-120 χλμ, μέχρι το στραβοβαλμένο ταμπλό με τον αρμό-χαράδρα στη ένωση με τη δεξιά κολώνα, τα πίσω καθίσματα που βγήκαν και ξαναβιδώθηκαν γιατί κοπάναγαν και βέβαια τριγμούς
3) Απο 'κει και πέρα έχω χάσει το μέτρημα, πόσες φορές έχω ασχοληθεί κι εγώ μόνος μου, προσπαθώντας να μονώσω κάποια σημεία. Ταμπλο, αεραγωγοι, κάθισμα οδηγού, τριγωνάκια εσωτερικα των καθρεφτων, εταζιέρα κτλ κτλ
|
|
harskouf
Διακεκριμένο Μέλος
|
Post by harskouf on Feb 28, 2019 10:03:37 GMT 2
Με αφορμή τη συμπλήρωση 3 ετών με τ'αμάξι κάνω κι εγώ έναν απολογισμό. 1) Εντός εγγύησης αλλάχθηκαν. Μπαταρία, πίσω τακάκια, αριστερό αμορτισεράκι πορτ-μπαγκαζ, αισθητήρας φώτων, ρουλεμαν αμορτισερ και top mount. 2) Πολλές ακόμα επισκέψεις στα συνεργεία για επίλυση κάποιων απ'τα ποιοτικά καραγκιοζιλίκια του αυτοκινήτου. Απ'το καπό που ταλαντωνόταν σε ταχύτητες πάνω απο 110-120 χλμ, μέχρι το στραβοβαλμένο ταμπλό με τον αρμό-χαράδρα στη ένωση με τη δεξιά κολώνα, τα πίσω καθίσματα που βγήκαν και ξαναβιδώθηκαν γιατί κοπάναγαν και βέβαια τριγμούς 3) Απο 'κει και πέρα έχω χάσει το μέτρημα, πόσες φορές έχω ασχοληθεί κι εγώ μόνος μου, προσπαθώντας να μονώσω κάποια σημεία. Ταμπλο, αεραγωγοι, κάθισμα οδηγού, τριγωνάκια εσωτερικα των καθρεφτων, εταζιέρα κτλ κτλ Είσαι και εσύ απο τους τυχερούς που πήραν αμάξι απο τα JUMBO. Σαν και εμένα
|
|
ellanios21
Μέλος ΔΟ
Κινητήρας: Βενζίνη 1,2
Χρώμα: GREY
Κάτοχος από: 1/2016
|
Post by ellanios21 on Feb 28, 2019 11:32:03 GMT 2
...και μη χειρότερα να λέμε γιατί πλέον εγγύηση τέλος, οπότε ο Θεός Βοηθός. Τουλάχιστον όσο το κρατήσουμε να μην έχουμε τίποτα απρόοπτα
|
|
gforgeorge
QQ Owner
|
Post by gforgeorge on Feb 28, 2019 13:12:39 GMT 2
Και δεν συμφέρει επέκταση εγγύησης?
|
|
Stefanos
Global Moderator
Ιδρυτής
Ιδιότητα: Πρώην Κάτοχος
Εκπομπές ρύπων: Euro 5
Χρώμα: Z11 Black
Κάτοχος από: 11/2014 - 1/2017
|
Post by Stefanos on Feb 28, 2019 13:40:16 GMT 2
Με τόσα που ακούγονται η επέκταση εγγύησης είναι μονόδρομος. Εγώ την είχα πάρει και τελικά με βοήθησε στη μεταπώληση. Αν και με τόση αξιοπιστία που επικαλείται η νισσαν θα έπρεπε να δίνει τουλάχιστον πενταετία όπως δίνει πια στα (υπόλοιπα) Ρενώ.
|
|
GP74
QQ Master
Επίπεδο Εξοπλισμού: Techna
|
Post by GP74 on Feb 28, 2019 14:57:04 GMT 2
Συμφέρει συμφωνώ κι εγώ απλά δώστε πολύ προσοχη στους όρους και το τι καλύπτει στα δυο πακέτα νομίζω που έχει πλέον ...
|
|
Stefanos
Global Moderator
Ιδρυτής
|
Post by Stefanos on Feb 28, 2019 18:04:45 GMT 2
Συμφέρει συμφωνώ κι εγώ απλά δώστε πολύ προσοχη στους όρους και το τι καλύπτει στα δυο πακέτα νομίζω που έχει πλέον ... Σωστό κοιτάτε καλά. Κάποτε έδιναν απευθείας επέκταση της εργοστασιακής απευθείας από τη νισσαν Ευρώπης (γι αυτό και καλά δεν μπορούσαν να την ακυρώσουν μετά) Μετά άλλαξαν πακέτα ενώ υπάρχουν και συνδυασμοί χιλιομέτρων και ετών.
|
|
arsenis
QQ Enthousiast
|
Post by arsenis on May 4, 2019 20:14:47 GMT 2
Παιδιά καλησπέρα, είμαι καινούργιος στο φόρουμ. Πριν 2 μήνες αγόρασα ενα Qashqai, 1.3 βενζίνη. Έχω παρατηρήσει οτι καθε φορά ακόμα και μετα απο μικρή διαδρομή μπένει το βεντιλατέρ για κανα 10 λεπτό ακόμα και χώρις χρήση κλιματισμού η ζόρισμα της μηχανής. Θερμοκρασία μηχανής κτλ ολα κανονικά. Η αντιπρωσοπία μου ειπε οτι ειναι οκ αλλά ειναι αυτο φυσιολογικό ή εχεί κανείς παρόμοια εμπειρία?
|
|
Stefanos
Global Moderator
Ιδρυτής
|
Post by Stefanos on May 4, 2019 20:21:28 GMT 2
Είναι γνωστό το θέμα και έχει αναφερθεί. Δεν πρέπει να είναι θέμα. Πρόβλημα όπως λένε και στα εξουσιοδοτημένα θα ήταν να μην λειτουργεί το βεντιλατερ.
|
|